Sopphøsten 2009 er i gang!

Den kom tidlig i år, men vi klager ikke, tvert imot. Første soppturen begynte faktisk i mai, og for første gang fikk jeg plukket vårfagerhatt (litt over ett kg til sammen).

Den neste turen ble i slutten av juli, kombinert med fiske- og bærtur. Da hadde vi en super tur opp til Lille Åklungen, men til tross for konstant vaking ble det ikke noe fisk. Vi fikk likevel med oss over kiloet med blåbær, 650 g skrubb og litt kantareller.

Sesongen begynte for alvor i august, og det er mengder av sopp i skogen i alle slags farger og fasonger! En kort oppsummering så langt:

 • brun ringløs fluesopp
 • blodrørsopp (ikke smakt)
 • grønnkremle
 • furumatriske
 • fåresopp
 • rødbrun pepperriske (ikke smakt)
 • lys piggsopp
 • rødgul piggsopp
 • rimsopp
 • sandsopp (ikke smakt)
 • ospeskrubb
 • seig kusopp (ikke smakt)
 • skjeggriske
 • brunskrubb
 • rødskrubb
 • fløyelsrørsopp
 • steinsopp
 • mild gulkremle (ikke smakt)
 • gulrød kremle
 • sort trompetsopp (ikke smakt)

Sistnevnte er en utsøkt delikatesse, som nå ligger på benken i vent på å bli smørstekt. Gleder meg enormt til å smake! Denne nydelige soppen lette jeg meg halvt i hjel etter i fjor, men den er relativt sjelden og ikke enkel å finne. I dag hadde jeg første sopptur til Østmarka, så det var vel det som var trikset. 😉 Rimsoppen har jeg også smakt for aller første gang, og den er en av de beste soppene hittil, nydelig stekt i smør med salt, pepper og rødløk, og lettrømme eller matfløte!

De som jeg ikke har smakt på ligger enten på kjøkkenet akkurat nå, eller så var de markspiste og ble kassert. Var også veldig uheldig med årets første tørkeforsøk. Hadde på lokket, og mellom to ‘økter’ så samlet det seg fukt innvendig, og det ødela en god samling med rimsopp, sandsopp og brun ringløs fluesopphatter. Veldig skuffende! Sistnevnte sopp var forresten ikke noe for min gane, den smakte bittersyrlig og var egentlig ganske pyton. Men noen liker den veldig godt, så dere må prøve likevel!

Hittil i år: 6355 gram sopp.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s