Svart trompetsopp soppstuing

I fjor klarte jeg endelig å finne svart trompetsopp for første gang, noe jeg har skrevet om her. På en av de første soppturene i år var jeg så heldig å komme over et lite knippe også ved Sognsvann, og delikatessen ble inntatt for ca time siden. Soppen smaker fortreffelig, og er en av de beste jeg har smakt. Hvis du skulle finne den lille sorte anbefaler jeg å tilberede den fersk istedenfor å tørke den, da den nesten er for god til å spares på!

Trompetsoppstuing
Svart trompetsopp
Bacon
Rødløk
Vårløk
Smør
Matfløte
Fersk persille
Krydder

Dette er en oppskrift som kan brukes til hvilken som helst sopp (men husk at bl.a risker og rødskrubb ikke kan sammenkokes). Sammenkok soppen til det bare er litt eller ingen kraft igjen og legg til side. Surr løken i smør til den er gylden og stek baconet til det er sprøtt. Tilsett sopp, matfløte og krydder etter smak (jeg bruker Maldonsalt og nykvernet pepper eller sitronpepper) og la koke litt inn. Ha i persille til slutt, den bør ikke koke med for lenge for da  mister den mye smak. Serveres med pasta, på brød eller spises slik den er. Velbekomme!

Reklamer

8 kommentarer om “Svart trompetsopp soppstuing

  1. Gikk faktisk forbi en stor klynge av slike sopper for en ukes tid siden når jeg var på kantarellplukking. Tok bilder, men plukket de ikke med da jeg var usikker på hva det var.

    Er det noen sopper man kan forveksle med svart trompetsopp, eller er denne trygg å plukke?

    1. Hei Tore! Da bør du gå tilbake og sanke de, også ta de med på nærmeste soppkontroll for en sjekk. Svart trompetsopp er imidlertid vanskelig å forveksle med noe annet, da det ikke er noen andre sopper som har samme form og farge. Pass bare på at det ikke er annen sopp som bare har begynt å råtne. 😉

  2. For de som ikke tar seg tid til å finne den selv, så selger sort trompetsopp på Centra på Høvik. Hadde aldri hørt om den før jeg så den der, nå går den i en skogsopprisotto 🙂

  3. Merkelig at dere sier den er sjelden. Her på Lørenskog er det masser av svart trompetsopp. Står i samme terreng som traktkantarell. Begge kan du nærmest plukke så mye du vil av, iallfall har det vært slik de siste to-tre årene. Men takk for fin oppskrift!

    1. Hei Brit! Svart trompetsopp har i alle fall vært sjelden, men i år virker det som at mange finner den. Jeg fant den for første gang i fjor, og året før der igjen så holdt jeg på å lete meg i hjel – uten hell. 😉 God soppsesong!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s