Sammenkoke sopp

Mange bruker betegnelsen forvelling om å steke sopp i tørr panne, slik at kraften siver ut. Denne måten å forbehandle soppen på, heter derimot sammenkoking. Når man forveller sopp eller grønnsaker, kokes disse i en mengde vann. Fremgangsmåten på sammenkoking kan du se og lese om nedenfor.

  1. Plukk sopp! 😀
  2. Rens soppen med børste og/eller kniv. Ikke skyll den i vann!
  3. Del i passelige biter og ha over i en tørr stekepanne.
  4. Fres soppen på middels varme til alt eller mesteparten av kraften har kokt inn igjen. Soppen er nå klar til å brukes videre i stuing, gryter eller fryses ned.
Advertisements

2 thoughts on “Sammenkoke sopp

  1. Et tips jeg vil legge til er å klemme ut vann av soppen før du steker den, da unngår man at soppen blir kokt istedenfor stekt.
    Lærte dette av Gordon Ramsey. 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s